søndag 11. oktober 2009

Spanieltreff!

Da er Alvin og mor tilbake fra en kort, men intens helg med spanielklubben på samlingi Selbu! Masse fine hunder og masse trivelige folk! God mat, godt selskap, masse hundeprat, mye nyttig informasjon, trening og tips. Blir litt gira!!
Litt logistikkutfordringer gjorde at vi ikke kom oss av gårde til kursstart lørdag morgen. I tillegg var Vesla blitt syk og kunne ikke settes bort til barnevakt, derfor måtte mannen være barnevakt hjemme i stedet. Litt synd, både mtp stemningen og folket og ikke minst nyttig lærdom, men jeg får prøve å videreføre noe av prinsippene jeg lærte.
Vi kom fram i strålende høstvær - sol og vindstille - kl 16 lørdag da det 'offisielle' programmet skulle være over. Deretter skulle det være uhøytidelig lek og moro for hund og fører. Det starta med apportkonkurranse der vi ble delt inn i 2 lag med ca 6 hunder på hvert lag. Det skulle jo bli interessant, tenkte jeg, for Alvin henter mer enn gjerne ting og tang han finner, men å komme med dem til MEG??? Ikke tale om... Nåja, de skulle ha langline på så de enklere kunne 'fiskes' inn med fangsten sin. Alvin skulle starte helt sist, og jeg gruet meg nok mer enn han mtp at vi skulle dra ned snittet på laget vårt. Men han føyk ut som et prosjektil og henta en tennissokk fylt av et-eller-annet og kom ganske villig tilbake og leverte fra seg før han spurta ut og henta en til! :D Mor ganske stolt da, ja! Etter 3. sokken fikk han uheldigvis et rykk i lina som satte seg fast, og da var det ikke sååå festlig å lete etter flere. Dessuten sto det jo en mann bak oss for å følge med, og han hadde allerede 3 artige lekesokker i armene som han heller ville ha! :D Men han har da anlegg for apport, gutten!
Etter en ryggekonkurranse for de 2-beinte dro mor litt innpå poengene vi lå bak etter apporten, men dessverre ikke nok til å vinne. Så ble det en liten privatsession med klipp og frisering i kjelleren der Alvin fikk av barter, skjegg og annet unødvendig hårtjafs fra Tone som kurset og forklarte så godt hun kunne. Må vel gå både grunnkurs og VK1 og VK2 før jeg begir meg ut på klipp alene...
En lang og hyggelig kveld med masse god mat, loddsalg, tegnekonkurranser osv før vi slokna både 2- og 4-beinte. Søndag skulle bli minst like intens!
Søndag ble det mer vind og surt, så handlelista og ønskelista til jul inneholder en del 'greier' vi kommer til å trenge for å stå mye ute på framtidige kurs og aktiviteter.
Først utstillingskurs innendørs - lære å stå pent på bord, la seg håndtere av 'dommer', stå pent på gulvet og ikke minst trave pent. Eh... Der har vi laaangt igjen enda. Alvin kan ikke forstå poenget med å TRAVE! Galoppere og hoppe går jo så MYE raskere!! :D Og ikke minst er han overbevist om at han sjarmerer dommeren mye bedre på den måten. :p Hjalp ikke mye å flytte treninga utendørs i mer troverdige omgivelser heller. Må nok starte helt på scratch om vi skal ha noen som helst forhåpninger om neste valpeshow om en knapp mnd.
Etter lunsj skulle Alvin få prøve seg på spor, noe vi har sett veldig fram imot, siden han ivrig søker etter go'biter i plena og andre små nesejobber. En medhjelper dro en leke i et tau etter seg gjennom lyng og smågress mens Alvin klynket av iver etter å sprinte etter leken ut i skogen. Da han fikk klarsignal, hev han seg på båndet og styrte nærmest rett på leken!! :D Fikk masse skryt og go'bit, men egentlig ville han bare fortsette sporet! Fikk derfor 2 små biter til. Måtte lete litt, men kom seg kjapt tilbake på sporet og var superivrig! Dette skal vi gjøre mer!
Til slutt lekte vi litt på agilitybanen der Alvin fikk rase fra seg med Trym, en cocker på 11 mnd. De lekte sisten helt til ingen orka mer. Da var det på tide å dra hjem med hodet fullt av ideer og inspirasjon og handelista full av stæsj vi trenger! :D

2 kommentarer:

  1. Artig å høre om helgen deres! Jeg er helt sikker på at selvom han er litt "rampete" enda er han den fiiiineste hunden av de alle:-)

    SvarSlett
  2. Heihei! Takk for sist, og for hilsen i gjesteboka! Det er bare å linke, skal linke tilbake når jeg oppdaterer. :o)
    Og grattis med hannhund på tre bein, hihi!

    SvarSlett