fredag 16. oktober 2009

Artig med spor!!

Etter å ha fått masse tips og inspirasjon i Selbu forrige helg, skulle vi i dag prøve litt sportrening med Alvin. Utstyrt med sele, apportbukk og kjøttkakebiter satte vi kursen for nærmeste skogholt i strålende høstvær. Alvin fikk noen go'biter på vei bort til skogen, og etterpå fikk han snuse litt på apportbukken som hang fast i en tråd. Far ble stående med Alvin i skogkanten mens mor forsvant innover i skogen med 'dingsen' i snor etter seg. Skal si det ble lyd i Alvin!! :D Han ble ekstatisk og overivrig og syns visst det var blodig urettferdig at han ikke fikk sette etter med en gang.
Etter å ha gått sikk-sakk med apportbukken hit og dit i skogen og lagt go'biter ved målet, gikk jeg tilbake en annen vei mot Alvin så han ikke skulle kjenne sporet på returen. Han fikk snuse litt på hendene mine og satte ut i skogen i vill fart med far på slep! :D Gleder oss til langlina er i hus, for det blir litt komplisert med vanlig bånd på en hund som setter opp farta.
Alvin gikk rett på sporet, gomlet go'biter og var overlykkelig og ivrig! Måtte legge flere spor etter hverandre, og han gikk stort sett rett på hver gang. Artig!! Mannen ble imponert over farta og treffsikkerheten, så dette skal vi nok fortsette med.
Til slutt fikk Alvin bære apportbukken sjøl, men da kom gullgraveren i ham fram igjen. Han beina rett ut i skogen og ble borte noen sekunder. Da han kom tilbake, hadde han ingenting i munnen. Den hadde han jo gjemt så vi skulle søke... :p Etter lang tids leting fant vi den nedgravd under løv og jord. Heldigvis satt snora fast i den, for det var bare den som syntes. Dermed har vi lært at vi IKKE lar HAM legge spor for OSS flere ganger, hvertfall ikke uten bånd på seg! ;-)

1 kommentar:

  1. Artig å lese om sportreningen, kjempegøy at han er så flink og motivert! Vi kommer med sporline snart. :-) Trym hilser til Alvin og sier at han gjorde helt rett i å gjemme apportbukken, på tide at tofotingene også må arbeide litt. :-D
    Vi sees, god helg!
    Hilsen Icefernbanden.

    SvarSlett