søndag 19. juni 2011

Oppdalshelg

Helga var viet Oppdal og dobbelutstilling. Med 1 barn hjemme og 1 borte, ble det 3 som reiste på tur denne gang. Koselig å ha selskap og hjelp for en gangs skyld! :-)
Værvarselet var ikke av det beste - regn mesteparten av helga, så vi hadde pakka regntøy, tykke sko og varme sokker, samt badetøy - Oppdal har jo badeland! :-)
Lørdag morgen gikk vindusviskerne jevnt og trutt i varierende hastighet på turen mot Oppdal, men det virket ikke fullt så regntungt. Ingunn var så elskverdig å huse de teltløse når regndråpene kom, men da vi skulle inn i ringen ble det faktisk oppholdsvær!
Vi har starta handlingkurs hos Marit Jensen nettopp og prøvde nå å bruke det vi hadde lært. Alvin løp ganske greit på oppvarming selv om båndet trolig ikke var optimalt for han. Men han hadde da beina i bakken før vi gikk inn. Men så møtte han Hjalmar... En cockervenn fra tidligere treff hadde gjort seg ferdig i ringen da vi kom inn, og det var som å skru på en bryter... Alvin bokstavelig talt letta fra underlaget og hadde ikke bakkekontakt før han var ferdig med runden. Festlig... Ikke travet han, ikke sto han i ro på bakken, ikke sto han i ro på bordet. Det var den dagen. Fikk heldigvis en godmodig dommer som lo av hans energi og ga oss rødt likevel.
Dommer: Calin Simu.
Kritikk: "Very good type. Nice head. Beautiful topline. Correct movement."
1.AK = excellent!
Deretter gikk mor og skaffet seg strupbånd... ;-)
Resten av dagen ble tilbragt i godt selskap av spanielfolk, for det meste springere, siden kun 6 cockere stilte denne dagen. Vi rakk deilig avslapping i badeland til en 8-årings store fryd før vi sjekket inn på Oppdal gjestetun. Kvelden ble avslutta med 8 til bords for kinamat og deilig dessert.
---
Søndag våkna vi til knallblå himmel og SOOOL!! :D Så fantastisk deilig å glede seg til en dag rundt ringen uten å fryse og bli våt! Med friskt mot møtte vi opp nesten først og fikk en leirplass i skyggen. Med nytt bånd fikk Alvin prøve flere oppvarmingsrunder og løp som en helt! Utrolig deilig å kjenne at han faktisk fulgte meg og lot seg styre og ikke minst klarte å trave pent. Løp flere omganger mellom ringene med masse folk og hunder rundt. Dette så lovende ut! Han klarte faktisk å holde stilen i ringen også, og denne gang var det ingen som distraherte ham. Han sto som en påle under kritikken, lot seg undersøke av dommeren og sprang flott!
Dommer: Siv Sandø
Kritkk: "Meget god type. Velskåret hode, vakkert uttrykk. God hals, skulder, noe steil overarm. Kropp i utmerket kondisjon. Noe kort i krysset. Bærer halen høyt i bevegelse. Kunne ønsket mer parallett foran. God pels, meget trivelig gemytt."
Very good. Dermed var vi ferdige, men jeg var faktisk veldig fornøyd med løpinga, så dette skal vi fortsette å trene på.
Vafler, is, kaffe, sol, gode venner og topp stemning er vel ordene som best oppsummerer dagen i dag. Slitne, men fornøyde satte vi kursen hjem og tok en tur i fjæra på steinjakt til blomsterbedet. Middag på verandaen var heller ikke med på å gjøre dagen dårligere.

PS! Glemte forresten å nevne Alvins lille fuglejakt på morgenkvisten i dag - under lufteturen fikk han øye på en fugl (trolig skadet??) som løp bortover fortauet. Hadde jeg ikke holdt ham, hadde han nok tatt den. Fuglehund, ja! :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar