torsdag 2. juni 2011

Jaktanleggsprøve-kurs

I dag har vi vært på Stjørdal på kurs i ferdigheter som trengs for å ta jaktanleggsprøven. Alvin har jo for lengst vist takter som tilsier at han passer godt i terreng med snute og bein, så det var spennende å se hvordan han ville takle ferdighetene mer formelt. Vi har jo gått litt spor, men uten systematisk trening eller kunnskapene om hvordan det skal gjøres best mulig teknisk.
Monica Holthe og Wenche R Krogstad var kursledere, og totalt deltok 7 hunder med førere: 3 cockere, 3 springere og 1 welsh. Alvin var først ute i slepespor etter en kanin som fanget interessen allerede utafor bilen. Ikke akkurat skeptisk til den! :D Av hensyn til begrensa terreng og tidsressurser ble ikke sporet så langt, og Alvin gikk i kjent og god stil, kjapt og rett på kaninen, markerte både oppspark og sporslutt ved å slikke forsiktig på kaninen. Flinke gutten! :-)
Feltsøk var en ny aktivitet for oss, og etter litt teori skulle han starte også den 'prøven'. Han starta 'nydelig' i følge kursleder, kryssa pent på begge sider av meg mens jeg gikk sakte framover. Men han skjønte visst ikke helt hva som var poenget med turen, og selv om han kom greit på innkalling, var det ikke så lett å få ham til å holde fram med kryssing, og han trengte hjelp for å gå riktig. Det må vi trene på. Men glimtvis fin søketeknikk hadde han hvertfall! :-)
Etter en liten lunsj og hvil var det klart for vannarbeid - apport etter måke eller dummy med måkevinge på. Den var jeg kanskje mest spent på, for det har han aldri prøvd. Svømt har han gjort, og pinne har han også henta i vann, men aldri hatt nærkontakt med noe dyr, og jeg har hørt mange historier om hunder som kvier seg for å bære døde dyr. Da det ble hans tur, fikk han snuse på måka og syns den var veldig interessant. Dummyen også, så den ble kasta uti først. Han trippa fram og tilbake på kanten, tydelig ivrig, men visste ikke helt hvordan han skulle komme seg uti vannet. Kanten var litt vanskelig, og bunnen var visstnok litt mudrete og dyp. Litt pålandsvind var det også, så 'fuglen' kom jo kjapt til land uten at han trengte anstrenge seg så veldig. ;-) Etter et par kasteforsøk, fikk han likevel kommet seg uti og henta den pent inn, leverte og fikk godbit. Og på siste kast - litt lenger uti - la han til slutt på svøm til masse skryt fra alle på kanten. :-) Noe nølende tok han fuglen i vingen og slepte den med seg til land og leverte. Fliiiiinke gutten min!! <3 Frister å trene mer så vi kan stille til jaktanleggsprøve seinere, ja!
Etter en lang dag (10-17) med både regn, gjørme, myrvann, gløtt av sol og et halvt tonn røsslyng i pelsen, var det deilig å komme seg hjem. Heldigvis hadde jeg fått gode råd om flokefri pels innsatt med litt balsam på forhånd, så etter en kjapp dusj med litt ekstra balsam, forsvant all røsslyng kjapt under føhner'n. Nå hviler go'gutten passe sliten på gulvet mens mor skal unne seg et godt glass til kvelds. Livet er herlig! :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar