fredag 7. september 2012

Hurra!!

Da er det grunn til å feire litt i huset igjen! Alvin har bestått sin jaktanleggsprøve med glans!! :-) Etter forsøket i fjor der han ikke klarte å apportere fuglen på vann, har vi trent på det og var derfor ekstra spent ved start i dag.
Feltsøk var første øvelse, og faktisk fikk han samme terreng som i fjor. Lurer på om han kjente seg igjen...? *fnis* Personlig har jeg lite greie på det, men i mine øyne hadde han i perioder veldig fine søk og gjorde det mer nøye enn i fjor. Vi har ikke trent noe særlig på det, så kanskje var det mer instinkter som gjorde seg gjeldende nå?
Kaninsporet gikk unna i en fei, og etter en litt uventa og nødvendig pause var det klart for den berykta vannapporten...
Startpistolen trøbla i år som i fjor, så det var en litt vibrerende og ivrig cockervenn som sto på bredden, klar som et egg. Da skuddet lød og fuglen falt, føyk han ut i vannet som et prosjektil, svømte rett ut til anda, tok et pent tak og svømte rett inn til mor med den! :-) Mor holdt pusten nesten fram til fuglen ble lagt pent ned på land til vill jubel!! Happy!! :-D
Dommer: Monica G Holthe
Kritikk:
Feltarbeid - starter i rolig tempo. Markerer vittring ved flere tilfeller. Får etter hvert i motvind fine utslag og mønster. Holder tempoet og søkslysten gjennom hele prøvetiden. Er førervar og dirigerbar.
Slepespor - markerer sporstart, sporer i fint driv frem til kaninen som markeres.
Vannarbeid - går villig i vannet, svømmer ut til fuglen som apporteres.
Normal skuddreaksjon.
En hund som gjennom hele prøven viser arbeidslyst og glede. Fin ekvipasje. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar