torsdag 20. september 2012

Hurra igjen!!

Skikkelig positiv bølge for tida, og det er artig!
Alvin stilte på bevegelig blodsporprøve i Selbu i dag, vår 2. prøve totalt og over 1 år siden sist gang... Vi har jo trent litt både alene og med andre, men det er likevel noe helt annet når det er på 'årntlig'. Fikk gå bak en annen deltaker først, kjekt å observere og prøve å huske alt man skal gjøre, tegn man skal se etter osv.
Alvin var overivrig som alltid og føyk av gårde med meg hengende i lina. Glemte igjen hanskene i bilen, ble litt redd for brannsår i hendene, men det gikk noenlunde greit. Da de første 3 merkebåndene var passert var det bare å konsentrere seg og prøve å lese hundens språk. Han virrer litt rundt, runderer seg rundt med lina rundt busk og kratt, men han virket veldig målbevisst der han gikk.
Han markerte et sted jeg trodde var sårleie, men det viste seg å være elgbæsj. Videre kom vi over ei myr, og da ble det mye surr. Jeg regna med det var en vinkel med blodopphold og prøvde å holde ham litt igjen. Han runderte og styra fælt, runde på runde i samme område uten å finne sporet igjen. En stund tenkte jeg at løpet var kjørt og at dommeren ville avblåse prøven, men så gikk han tilbake til det stedet han spora seg av og fant heldigvis riktig vei igjen.
Mot slutten ble lina ganske mye strammere, og han hadde bra fart helt til han fant skanken. Litt letta matmor!! :D Alvin blir SÅ stolt når han bærer skanken, men først vil han ha belønning i form av kattemat...
Dommer: Wenche R Krogstad.
Kritikk: Hunden starter meget godt og sporer til 3. vinkel med litt avdrift. Utreder annen fert, men går tilbake til sporet og følger dette til sporslutt. En meget god sporhund som har kontroll selv om han sjekker annen fot. Meget godt ført :-)
1. premie!!!
Skikkelig klapp på skuldra etter treninga det siste året. Nå vet jeg mer hvordan han oppfører seg i sporet og kan øve mer på å lese ham når vi trener. Og neste år SKAL vi ha med oss en ordinær prøve! ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar