søndag 9. oktober 2011

Söta bror

Første tur til det store utland på utstilling, og målet var Sundsvall. Det ble en jentetur med Alvin på slep (Tone, Hayley og mor). Trivelig selskap gjør turen kortere selv om det var 45 mil en vei. Overnatting var bestilt på Jannesland og kan trygt anbefales! :-) Selv om det var et stykke å kjøre fra hovedveien og det var mørkt da vi kom fram, viste det seg å være en veldig idyllisk plass med trivelig og omsorgsfulle verter som til og med hadde fyrt godt opp i vedovnen før vi kom! God plass, rent og pent og flotte omgivelser viste det seg da morgenen kom. Vi kommer gjerne tilbake! :-)
Alvin begynner nå å oppføre seg veldig fint rundt og i ringen, og det gjør nervene litt lettere å takle for mor. Litt oppvarming først, så vente på tur. 17 påmeldte, men litt uvant å ikke ha flere kjentfolk rundt ringen. De fleste var nok på Hamar...
Fikk dessverre ikke løpt særlig i ringen, kun en liten triangel. Ble litt lite fart, men han løp fint og sto rolig både på bord og gulv.
Dommer: Nina Karlsdotter
Kritikk: Kraftfullt maskulint huvud. Bra form, något lösa nedre ögonlock. Lite lågt ansatta öron. Bra hals och överlinie, hög svans i rörelse. Behöver utväklas och få mer volym i kropp. Passa benstamme, bra fötter. Tillräcklig vinklar fram, bra bak. Rör sig bra från sidan. Tåtrång (?), lite lätt nystande (?) fram. Bra päls och behäng. I största laget.
Very good.
Målestaven ble tatt fram for første gang for vår del, selv om vi har fått kommentarer på høyden tidligere. Han ble visst godkjent, men altså i største laget for dagens dommer. Den høye halen har jeg gitt opp å prøve å få ned...
Nå er planen å fôre opp slik at proporsjonene blir litt bedre. Han er en kresen mann i matveien, så nå må vi bestikke litt for å få i ham mer mat utover vinteren. :-)

2 kommentarer:

  1. Ble litt kjøring i helgen skjønner jeg :) Men så koselig med en skikkelig hundehelg. Alltid morsomt å lese andres kritikker.
    Tror du kanskje han vil fylle seg mer ut mer hvis du bruker kløv? Da opparbeider han seg jo muskler osv.. Bare en tanke

    SvarSlett
  2. Takk for hilsen og tips! Kanskje det er en løsning ja :-)

    SvarSlett