søndag 11. september 2011

Blodsporkurs og jaktanleggsprøve

Tida strekker ikke alltid til for å oppsummere helgeaktiviteter når mor ukependler, men nå blir det noen roligere uker utover høsten. De 3 siste helgene har stått i hundenes tegn, og her er en liten oppdatering.
Siste helga i august deltok vi på blodsporkurs til Wenche R Krogstad i Selbu. Teori fredag kveld uten hund, deretter 2 dager i 'felten' med masse nyttig lærdom for eier og hund. Slepespor, lære å legge spor sjøl (inkl tørrtrening med vann først ;-) ), timesgamle spor, demospor vist av en erfaren sporgjenger før vi avslutta helga med et litt eldre spor. Utrolig artig og inspirerende! Lørdag var det knallsol og nesten litt i varmeste laget, men søndagen var så våt og kald at man skulle tro det var en helt annen årstid... Nå er hvertfall blod og skank lagret i fryser'n og klart til treningsøkter utover høsten!
1. helga i september starta vi på jaktanleggsprøve for Monica G Holthe, også denne gang i Selbu. Mange tidlige morgener når man må opp tidlig og reise et stykke, men hva gjør vel ikke engasjerte hundefolk! :D
Været var ganske bra til tross for litt kraftig vind, men vi unngikk regnet, og da var det greit. Feltsøket er det vi har strevd mest med, siden Alvin kjapt starter å lete etter sporet og kikker på meg fordi han ikke finner noe. Derfor var jeg mest spent på hvordan han skulle klare å holde ut de nødvendige minutter i felten... Men det gikk da bedre enn fryktet, selv om han nok kunne vært litt mer ivrig. Totalvurderinga skulle legges til grunn - om han gjorde det bra på resten, skulle vi kunne bestå selv med litt labert søk.
Slepesporet gikk som ei kule - det er absolutt Alvins favorittgren! :-) Kanin var spennende, og han kan ikke forstå hvorfor vi må avslutte når han såvidt har kommet i gang. ;-)
Vannapporten har vi faktisk øvd en del på i sommer, for han kviet seg litt på kurset i jaktanleggsprøve vi var med på i mai. Men etter det har han blitt en racer på svømming - står på kanten og piper utålmodig mens jeg kaster, styrter ut i vannet og apporterer lynkjapt til land. Jeg var dermed meget forventningsfull da vi satte i gang...
Alvin sitter i ro uten å pipe mens han venter på klarsignalet, noe ingen av oss hadde forventet skulle være pistolskudd, men det gjorde visst ingenting. Mor hadde ikke fått med seg at det skulle skytes... :p Han fosset rett ut mot fuglen, tok grep, men idet han snur seg, ser jeg at han ikke holder den! :-o Han svømmer raskt til land, og jeg må jobbe litt for å få ham uti igjen. Han ser fuglen på nytt og legger ut en gang til, men denne gang snur han før han kommer helt bort. Da skjønner jeg at interessen er borte, og sjansen er over for denne gang... :'(
Prøveleder og dommer mener begge at han ble overraska over vekta på fuglen. Dumme mor har jo kun trent med en lett dummy... Kanskje han trodde den satt fast og ikke lot seg apportere... En erfaring rikere, men stusslig å kjøre derfra når man trodde alt var i boks.
Kritikk:
- feltarbeide: starter med god fart og bredde. Går opp mot vind og sjekker ut vittring. Lar seg villig dirigere inn i kratt. Får et snevrere søk i skogsterreng. Lydig, god kontakt med fører. Jobber innen skuddhold.
- slepespor: tar an sporet. Sporer med stor iver frem til kanin som markeres.
- apportarbeid: går villig i vannet. Svømmer ut til fuglen, men apporterer den ikke. Normal skuddreaksjon.
- generell oppførsel og helhetsinntrykk: en hund som viser gode egenskaper på spor og felt, men dessverre ikke apporterer fuglen i dag.
Bedre lykke neste gang...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar