tirsdag 15. juni 2010

Kinesisk nakenhund, kanskje??

Søndag gikk turen oppi myra på baksida av huset. Vi er heldige som har skogen helt inntil veranda'n - det er bare å gå rett ut i marka fra dørstokken vår. :-) Det er et yrende dyreliv og mye å snuse på. Alvin skulle likevel dusjes i helga, så han fikk løpe villbass i myra uten noen begrensninger. Det var visst aldeles herlig. Han spratt overalt, fikk et 'løpeanfall' der han løper i store ringer rundt oss uten å klare å stoppe før anfallet er over. Da er han ganske sliten og må ta seg igjen litt før han løper mer normalt igjen.
Vi fikk trent litt innkalling, og den sitter ganske bra selv med litt forstyrrelser nå. Mor er nok den i huset med mest disiplin, så far og datter måtte slite litt mer for å få kontakt. Vesla lekte litt gjemsel med litt spor som plan for Alvin. Men han trengte da ikkeno' spor - han hadde jo sett hvor hun gikk! :p Men morsomt var det visst lell.
Så ble Alvin så ekstatisk lykkelig og begynte å rulle seg rundt i lynget. Men han ga seg liksom ikke. Dermed ante far i huset uråd - det er alltid en grunn når han ruller seg sånn. Og det var det... Elgmøkk f.eks! Avgir en aldeles nydelig duft i lang cockerpels selv når man tror den er inntørket. Og etterpå skal selvsagt den håpefulle meddele matmor hva han har funnet og gjerne la henne snuse litt også. Herlig... Dusjing var et faktum, ja.
Tilbake ved huset kunne vi betrakte mer hva vi faktisk hadde i vente. Hele han var full av kvist og kvast, einerkvister med mothaker som små borrelåser, lyng, gress og alskens rester fra skogen. Jeg så kjapt for meg 2-3 timers arbeid. Mannen måtte tulle ham inn i et teppe og bære ham opp på badet så han ikke måtte vaske hele huset etterpå. Rett i badekaret og skride til verket. DA først gikk det opp for meg hvor ille det var... Sjampoen fikk knapt feste inne blant kvist og kvast, jeg fikk dratt ut de verste pinnene, men kunne ikke se for meg hvordan vi skulle få ut alt uten å dra fram barbermaskina. Far i huset var innom og sjekket og var klar til å hente maskina. Han er ikke veldig fan av utstillingspels... ;-) Mor vurderte STERKT å skifte rase og var innom både korthåret dachs og kinesisk nakenhund underveis.
Måtte etterhvert gi opp forsøket på å få ut mer fra pelsen, men pøste på med balsam og skylte godt. Så var det inn i teppet og bæres ned og ut igjen. Sto på veranda'n og føhnet tørt etter at han hadde lufttørket litt i buret først. HELDIGVIS for både pelsen og mors begynnende nerver løsnet det kjapt under føhning og børsting. De store pinnene forsvant, kun de bittesmå ble igjen til finkammen etterpå.
I dag er han riktignok flokefri og uten kvister i pelsen, men fullstendig nybadet dufter han nok ikke. Lukter ikke ille heller, men elgmøkk gjør nok at sjamponering 2 ganger blir nødvendig, og med alle kvistene kom vi ikke til heller. Blir vel en ny runde til uka...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar