fredag 5. mars 2010

Gresshoppe, road runner eller kanskje lavinehund??

Det er mange lystige assosiasjoner på tur i skogen med røver'n vår. I den dype puddersnøen er det jo så mange muligheter! Han minner først om ei gresshoppe der han bykser i så høye hopp som han klarer gjennom djupsnøen og etterlater seg svære hull som en sveitserost bortover myra.
Etter en stund finner han imidlertid ut at det er mye smartere å følge mors fotspor bortover stien, og han kan minne om den såkalte 'road runner' fra tegnefilmen med Kåre Coyote: "Miip-miip! Svisj!" Jeg kan kjenne dragsuget forbi beina, eller i verste fall få ei grein i kneskålene der han presser seg forbi meg på den trange stien med sitt 'bytte' i munnen.


En annen karriere som kunne passet ham er forresten lavinehund. I sommerhalvåret viste han raskt at han absolutt ikke var redd for vann, men kasta seg uti alt vått han kunne komme over - bekken, innsjøer, myrhull eller hva det måtte være. Han kunne faktisk dykke helt under med hodet! :-) Det er en teknikk som går an å bruke i puddersnø også! Hele hodet blir bare borte under snøen mens vi kan høre ham pruste og pese under der før han dukker opp etter en stund. Mye spennende lukter, altså! ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar